Маркарова відвідала танковий завод у США, де виробляють танки Abrams

Маркарова відвідала танковий завод у США, де виробляють танки Abrams

Фото
Укрінформ
Посол України у США Оксана Маркарова відвідала у понеділок американське державне підприємство «Танковий завод в Лімі» з виробництва броньованої техніки, що входить до корпорації General Dynamics Land Systems, розташований у штаті Огайо.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

«За своєчасним надходженням американської зброї до України стоять не лише політичні рішення, а й спроможності підприємств американського ВПК та люди, які працюють на підприємствах, що виготовляють зброю для України», – зауважила посол.

Читайте також: США офіційно схвалили постачання Україні першої партії танків Abrams

За її словами, вона разом з конгресвумен Марсі Каптур, яка є співголовою Українського конгресового кокусу, очільником регіонального об’єднання United Autoworkers Дейвом Гріном та командувачем танкових військ і озброєння Сухопутних військ ЗС США генералом Майклом Лалором відвідала танковий завод, відомий також як «Виробничий центр Об'єднаних систем» (JSMC), який виробляє танки Abrams для України.

«Сьогодні, як і в часи Другої світової війни, коли Європа воювала з найбільшим ворогом ХХ століття, а завод постачав на фронт M5 і танки M26 Pershing, продукція JSMC відіграє важливу роль не лише у звільненні України, а й у відновлені миру й спокою на європейському континенті і світі», – зазначила Маркарова.

Читайте також: Партія Abrams для ЗСУ є першою ластівкою — експерт

Після «детальної наради» з очільниками підприємства народилось багато корисних ідей і планів, додала вона, не вдаючись у деталі.

Як повідомлялося, американські танки Abrams, імовірно, прибудуть в Україну у вересні. У серпні заплановано відправити кілька «Абрамсів» до Німеччини, де вони пройдуть остаточну модернізацію. Після цього перша партія буде надіслана в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-