Новий посол ФРН вшанував пам'ять жертв Корюківської трагедії

Новий посол ФРН вшанував пам'ять жертв Корюківської трагедії

Фото
Укрінформ
Новопризначений посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Чернігівщину, де вшанував пам'ять жертв Корюківської трагедії 1943 року.

Про це дипломат повідомив у соцмережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

«Світла пам'ять жертвам Корюківської трагедії 1943 року, одного з численних нацистських злочинів проти людяності. Як друг і союзник України, Німеччина підтримує її в боротьбі за справедливий мир», - написав Єґер.

Як відомо, 1, 2 та 9 березня 1943 року нацисти вбили всіх жителів Корюківки (близько 7 тис. осіб), а саме містечко спалили. У матеріалах Нюрнберзького процесу цю трагедію визначено як наймасовіше знищення місцевого населення на окупованих територіях за весь період Другої світової війни. Більшість убитих тоді корюківчан - діти, жінки та люди похилого віку.

Читайте також: Берлін робить усе, аби запобігти ескалації війни - Шольц

Каральну акцію гітлерівці провели у відповідь на знищення партизанами німецького гарнізону, що дислокувався в Корюківці. Партизани з лісу спостерігали за діями ворога, але наказу від командування якось допомогти і врятувати цивільне населення міста рядові партизани, які рвалися у бій, так і не отримали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-