Український наступ в офіційних колах США оцінюють не так, як у американській пресі - Маркарова

Український наступ в офіційних колах США оцінюють не так, як у американській пресі - Маркарова

Укрінформ
Посол України в США Оксана Маркарова заявила, що оцінка українського наступу в офіційних колах Сполучених Штатів відрізняється від тієї, яку дають йому американські ЗМІ, і є досить позитивною.

Про це посол сказала в інтерв’ю Lb.ua, передає Укрінформ.

«Є велика різниця між тим, що пишуть про наступ у пресі, і тим, як його оцінюють в адміністрації США, в Держдепі, у Пентагоні та в Об’єднаному комітеті начальників штабів. Оцінка Білого дому, міністра оборони Остіна та голови ОКНШ Міллі є досить позитивною», - зазначила Маркарова.

Читайте також: Посольство України працює над продовженням дії закону про ленд-ліз - Маркарова

За її словами, всі американські високопосадовці розуміють, що українські військові нині проводять найскладнішу операцію з часів Другої світової війни і що Україні протистоїть брутальний і чисельний агресор.

«Влада США знає, що кожен поступ, кожен звільнений кілометр, кожне просування на всіх напрямках, і навіть те, що ми просто не даємо росіянам далі просуватися, – це величезний успіх. Саме так публічно оцінили контрнаступ і секретар Остін, і генерал Міллі після минулого засідання групи Рамштайн», - акцентувала посол України.

Читайте також: На Бахмутському напрямку пріоритет за ЗСУ, ворог активно чинить опір - Череватий

Водночас Маркарова констатувала, що, на жаль, наразі ще не можна сказати, що в Америці превалює точка зору, що Росія має бути зупинена за будь-яку ціну, і всі ресурси потрібно сфокусувати на тому, щоб Україна перемогла.

«Однак за ці півтора роки завдяки мужності всіх українців та наших захисників, активній чіткій позиції Президента Зеленського та дипломатії, відбулася значна еволюція у поглядах американської еліти – на користь України», - запевнила вона.

Читайте також: Зеленський провів засідання Ставки у спеціальному форматі: говорили про наступ

Як повідомлялося, Адміністрація Президента США Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням надати Україні до кінця року понад 13 мільярдів доларів на екстрену оборонну допомогу та ще понад 8 мільярдів доларів на гуманітарну підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-