Кабмін спростив імпорт комплектуючих для військової техніки

Кабмін спростив імпорт комплектуючих для військової техніки

Укрінформ
Кабінет міністрів спростив імпорт комплектуючих для військової техніки, тепер її зможуть ремонтувати на будь-якому підприємстві з відповідними потужностями.

Як передає Укрінформ, таке рішення ухвалив Уряд на засіданні 11 серпня, про це повідомляєпресслужба Мінекономіки.

Компоненти військової техніки та техніки подвійного призначення постачатимуться в Україну за спрощеною процедурою - без дозволу Державної служби експортного контролю. Йдеться про імпорт спеціально призначених чи модифікованих до військового використання компонентів.

«До переліку товарів військового призначення та подвійного використання, що можуть імпортуватися без дозволу Держекспортконтролю, ми додаємо комплектуючі та запчастини до наземної військової техніки. В тому числі йдеться про комплектуючі для танків, БТР, спеціально обладнаних автомобілів. Також до переліку вносимо компоненти до пілотованих літальних апаратів», - розповіла перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

З її слів, дебюрократизація та спрощення процесу суттєво посилить спроможності тилу швидко відновлювати військову техніку – ремонтувати її для фронту зможе будь-яке підприємство, яке має відповідні потужності та фахівців. Це значить, що наші захисники значно швидше отримуватимуть необхідну для перемоги броню.

Читайте також: Уряд виділив ГУР 200 мільйонів на озброєння, військову техніку та боєприпаси

При цьому вона зазначила, що дозвільний порядок зберігається для імпорту товарів, про міжнародні передачі (імпорт) яких Україною подається звітність до міжнародних організацій, та для імпорту товарів, які можуть бути використані у терористичних цілях та обіг яких на території України обмежений законодавством. Таким чином Україна сумлінно виконує всі взяті на себе міжнародні зобов’язання.

Як повідомлялось, Кабінет Міністрів спростив ввезення в Україну, зокрема БПЛА та комплектуючих до них, засобів керування, приладів нічного та телевізійного бачення, оптичних прицілів для зброї, технології для розроблення, виробництва, ремонту виробів воєнного призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-