Російсько-українська війна триває не 10 років, а декілька століть - Епіфаній

Російсько-українська війна триває не 10 років, а декілька століть - Епіфаній

Укрінформ
Війна Росії проти України триває не 10 років, а декілька століть. Попри це українці зберегли свою культуру, мову та українську помісну церкву.

Про це заявив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній під час молебну у Софії Київській перед щорічною церемонією нагородження найкращих медиків України “Орденом Святого Пантелеймона”.

Звертаючись до цивільних та військових медиків, які були присутні на молебні, митрополит Епіфаній зазначив, що вони тримають медичний фронт, допомагаючи та лікуючи українських сучасних героїв, які боронять нашу свободу.

Читайте також: Найкращих цивільних та військових медиків нагородили «Медичним Оскаром»

“Ми відстоюємо незалежну українську державу. Ми боремося за те, щоб жити у волі. За це платимо дуже високу ціну. Але свобода безцінна. І, борючись, ми неодмінно досягнемо Перемоги, бо на нашому боці правда. Ми не прагнемо чужого, але до кінця боротимемося за свою Богом дану українську землю. Тому морально ми вже перемогли. Боремося більш як 500 днів. Ведемо певний відлік від повномасштабного вторгнення. Але ця війна триває не півтора року, не 10-й рік, а триває вже декілька століть”, - сказав Епіфаній.

Він наголосив, що українці є духовно незламною нацією.

“Ворог намагався знищити Україну, розчинити, знищити нашу українську ідентичність, але ми зуміли зберегти нашу українську ідентичність, нашу мову, нашу культуру, відродити нашу помісну православну церкву. Нам Господь допомагає, сприяє, надихає, дає сили рухатися шляхом, що призведе нас до повної великої української Перемоги”, - сказав митрополит Епіфаній.

Читайте також: Перехід громад Московського патріархату до ПЦУ є незворотним - Епіфаній

Він наголосив, що Україна продовжуватиме відстоювати правду і свободу.

“Вже незабаром святкуватимемо нашу Перемогу. Всі про це мріємо, бо без Перемоги ніколи в Україні не запанує справедливий мир. Він буде тільки тоді, коли ми остаточно виженемо з нашої української землі окупанта, агресора, який прийшов, щоб нас поневолити і знищити. Ми не дозволимо цього зробити. Коли ми разом збираємося, ми бачимо, що ми єдині, незламні, ми - сила і можемо творити чудеса, долаючи зло, відсікаючи агресію”, - наголосив митрополит.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня, у Києві відбулася щорічна церемонія нагородження найкращих цивільних та військових медиків України “Медичним Оскаром” - відзнаками за професіоналізм та милосердя “Орден Святого Пантелеймона” та “Медаль Святого Пантелеймона”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-