Політичні вбивства РФ: до позову України в Євросуді долучилися Польща і Литва

Політичні вбивства РФ: до позову України в Євросуді долучилися Польща і Литва

Укрінформ
У позові України до Європейського суду із прав людини проти РФ щодо політичних вбивств, у якому фігурує і епізод щодо російського опозиціонера Олексія Навального, з’явилися треті сторони – це Польща та Литва.

Про це у інтерв’ю «Європейській правді» поінформувала уповноважена у справах ЄСПЛ Маргарита Сокоренко, передає Укрінформу.

«Ця справа є у провадженні ЄСПЛ і поки що ми не маємо розгляду по суті, як би ми не хотіли якихось усних слухань по цій справі. Але справа не скидається з рахунку. І там, до речі, є і треті сторони по цій справі - Польща і Литва. Вони теж приєдналися як треті сторони до цього провадження», - заявила Сокоренко.

За її інформацією, щодо цього ЄСПЛ уже констатував за індивідуальними скаргами порушення зі сторони РФ у тій частині, що росіяни ліквідовують опонентів на території інших держав і відмовляються проводити розслідування та співпрацювати щодо цього.

«… До моменту, коли ми перейдемо до розгляду цієї справи по суті, ми вже будемо мати якісь певні індивідуальні рішення подібного характеру. Тобто, ЄСПЛ нам може максимально спростити розгляд цього міждержавного позову до моменту, коли до нього дійде», - зазначила представниця Мін'юсту.

Читайте також: У Мін'юсті роз'яснили деталі рішення ЄСПЛ у справі «Росія проти України»

Як повідомлялося, 23 лютого 2021 року Україна подала нову міждержавну заяву проти РФ щодо організації нею ряду резонансних замахів та замовних вбивств, як на території нашої країни, так і на території держав-членів Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-