Жодна іноземна країна не втручалася в розслідування НАБУ за майже 8 років його існування - експерт

Жодна іноземна країна не втручалася в розслідування НАБУ за майже 8 років його існування - експерт

Укрінформ
За майже вісім років діяльності Національного антикорупційного бюро України жоден правоохоронний орган іноземної країни не втручався в розслідування НАБУ, а наративи про те, що бюро нібито «керується з-за океану», поширюють спецслужби країни-агресора.

Про це заявив заступник керівника Головного підрозділу керівник підрозділу детективів НАБУ, керівник Другого підрозділу детективів Олександр Скомаров в ефірі програми «Укрінформ: вечірній стрім».

«Жодного разу за ці майже вісім років ні один правоохоронний орган іноземної країни не втручався в розслідування НАБУ із тим, щоб давати вказівки чи напрямки. У нас є міжнародна взаємодія, регламентована міжнародними конвенціями, ратифікованими Верховною Радою. Є підтримка і є інструменти, передбачені законодавством України, - міжнародно-технічна допомога, що нам сприяє покращенню матеріально-технічної бази НАБУ», - сказав він.

Читайте також: Економічний ефект діяльності НАБУ сягає ₴7 мільярдів - експерт

Скомаров зауважив, що всі наративи про нібито «маріонеточний правоохоронний орган, який керується з-за океану» поширюють спецслужби країни-агресора.

Він додав, що підтримка іноземних урядів у встановлених законом рамках - це позитивне явище, яке ґрунтується на взаємній довірі, вибудуваній роками співпраці. Експерт зауважив, що в НАБУ роблять все можливе, щоб підтримка продовжувалася.

Як повідомляв Укрінформ, новий директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос під час зустрічі з послами країн G7 та Євросоюзу запевнив, що забезпечить незалежність розслідувань детективів бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-