Жовква обговорив з послом Японії організацію Глобального саміту миру

Жовква обговорив з послом Японії організацію Глобального саміту миру

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Жовква подякував Японії за підтримку України в питанні імплементації Формули миру Президента Зеленського, зокрема в контексті головування Японії в «Групі семи» (G7).

«Лідерство Японії у підтримці України є прикладом для багатьох наших партнерів, зокрема з країн Глобального Півдня», - зазначив заступник керівника ОП.

Співрозмовники обговорили підготовку до чергової зустрічі на рівні радників із національної безпеки щодо реалізації Української формули миру, а також організацію Глобального саміту миру.

Заступник керівника ОП також подякував Японії за її важливу роль в ухваленні країнами G7 12 липня Спільної декларації про підтримку України, яка стала основою створення системи дієвих гарантій безпеки для нашої держави на шляху до членства в НАТО.

«Лише за два тижні після ухвалення Спільної декларації про підтримку України до неї офіційного долучилися 12 нових країн, і їх кількість зростатиме надалі», - заявив Жовква.

Читайте також: Японське агентство JICA розгляне варіанти підтримки українського бізнесу - Свириденко

Співрозмовники також відзначили конструктивний діалог між двома країнами й домовилися надалі координувати спільні дії.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда 25 липня доручив урядовим партіям прискорити обговорення з метою пом’якшення суворих правил країни щодо експорту військового обладнання, оскільки уряд прагне зміцнити оборонну промисловість і розширити підтримку України в боротьбі проти вторгнення Росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-