Необхідно руйнувати негативний імідж України в ЄС щодо корупції - голова Закарпатської ОВА

Необхідно руйнувати негативний імідж України в ЄС щодо корупції - голова Закарпатської ОВА

Ексклюзив
Укрінформ
Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита заявив, що зараз необхідно руйнувати негативний імідж України в ЄС щодо корупції та через "сарафанне радіо" затягувати в країну європейський бізнес.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"На високих рівнях в ЄС (під час робочих поїздок голови ОВА до парламенту ЄС в Брюсселі - ред.) досі ще звучить: Україна корумпована; якщо ми вам дамо гроші – ви вкрадете. Нам просто необхідно зараз руйнувати той негативний імідж, це нас убиває! Я проводив перемовини з підприємцями в Брюсселі, зараз запрошуємо на Закарпаття бізнес, який займається виробництвом сонячних панелей – це потужна компанія з оборотом в 400 млн доларів на рік", - повідомив він.

Читайте також: Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА

За словами Микити, колеги його запитують, мовляв, навіщо так чіплятися за європейців, адже в Україні є компанії з більшим капіталом.

"Я наголошую, що потрібно залучати саме європейський бізнес і руйнувати їхні стереотипи про корупцію. Хай вони зайдуть, за три місяці запустять виробництво, зароблять грошей – і далі своїм перекажуть, що насправді тут не корупція", - зазначає він.

Голова Закарпатської ОВА наголошує на перевагах для європейського бізнесу в Україні:

"В Україні є індустріальні парки, не потрібно платити податки з прибутків, тільки ПДФО. Середня зарплата тут набагато менша, ніж у них, – тобто це з усіх боків вигідно європейцям. Тож ми хочемо це сарафанне радіо запустити, бо воно в бізнесі працює дуже круто – треба затягнути першого, щоб пішли інші", - додав він.

Читайте також: ДБР затримало колишнього одеського воєнкома

Також Микита повідомив, що зараз в Закарпатській ОВА готують проєкт, аби представити Закарпаття для європейського бізнесу та згодом познайомити потенційних інвесторів з головами громад.

Як повідомляв Укрінформ, на разі на Закарпатті функціонують 64 територіальні громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-