Посол України вручив уряду Туркменістану подяки від дитячих лікарень за гумдопомогу

Посол України вручив уряду Туркменістану подяки від дитячих лікарень за гумдопомогу

Фото
Укрінформ
Посол Віктор Майко вручив листи вдячності від дитячих лікарень України і висловив особисту подяку національному лідеру туркменського народу, голові Халк Маслахати Туркменістану Гурбангули Бердимухамедову за надану навесні 2023 року гуманітарну допомогу майже на суму 600 тис дол.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу посольства, вручення відбулось під час урочистого заходу в м. Аркадаг за участю заступника голови Кабінету міністрів Туркменістану, міністра закордонних справ Туркменістану Рашида Мередова, членів правління Дитячого благодійного фонду імені Гурбангули Бердимухамедова та інших посадовців. 

У диппредставництві нагадали, що у березні Дитячий благодійний фонд імені Гурбангули Бердимухамедова передав на потреби українських дітей гуманітарну допомогу обсягом 19 тонн на суму близько 600 тис дол. США., яка включала лікарські, медичні засоби, продовольчу продукцію, дитячий одяг тощо.

Читайте також: Україна за час повномасштабної війни отримала від партнерів меддопомогу на ₴13,5 мільярда

«Україна зараз переживає найскладніший період у своїй історії, багато дітей постраждали, і ця дружня допомога є дуже своєчасною і дуже потрібною. Подяка в серцях українських дітей за ту допомогу, яку вони отримали, роками житиме та розвиватиметься, і вони завжди пам'ятатимуть, що в Туркменістані є друзі, які думають про них», - сказав посол України у виступі на урочистому заході.

Майко передав уряду Туркменістану листи вдячності, фотографії та відеоматеріали від українських дітей, спеціалізованих дитячих лікарень з різних куточків України та керівників районних й обласних адміністрацій, зокрема, генерального директора Національної спеціалізованої дитячої клініки «Охматдит», головного лікаря Білозерської лікарні та інших.

Заступник голови Кабінету міністрів, міністр закордонних справ Туркменістану під час свого виступу наголосив, що на даному етапі відносини між країнами базуються на взаємоповазі, рівноправ’ї та взаємній довірі.

"Надана українським дітям гуманітарна допомога Туркменістану є актом дружби, символом відданості туркменського народу споконвічним гуманним принципам», - зазначив Мередов.

У посольстві повідомили, що Туркменістан висловив готовність і надалі надавати гуманітарну допомогу Україні.

Фото: orient.tm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-