Туреччина грає роль медіатора щодо звільнення українських військовополонених — посол Боднар

Туреччина грає роль медіатора щодо звільнення українських військовополонених — посол Боднар

Укрінформ
Питання звільнення українських військовополонених постійно перебуває на порядку денному українсько-турецьких відносин, Туреччина позитивно відгукується на звернення України і діє конструктивно.

Про це сказав посол України в Туреччині Василь Боднар на брифінгу на тему: "Зерновий коридор" – якими можуть бути альтернативи угоди" в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Туреччина, як медіатор, відіграє роль в обмінах (військовополоненими - ред.) і передачі звернень, починаючи від держави і закінчуючи членами родин. Це питання (про звільнення українських військовополонених - ред.) постійно перебуває на порядку денному двосторонніх відносин, і Туреччина на це позитивно відгукується - мова йде не лише про оборонців Азовсталі, а про військовополонених загалом, викрадених дітей, цивільних, які перебувають у російських в'язницях, про політичних заручників, які були захоплені в Криму... Це великий шмат роботи, турецька сторона проявляє тут конструктивність, і звичайно, ми з нею співпрацюємо", - поінформував Боднар.

Водночас він зауважив, що в цьому сенсі багато що залежить від успішності перемовин з країною-агресором.

"Тому тут треба все враховувати в комплексі. Звісно, ми будемо продовжувати цю роботу", - запевнив дипломат.

Читайте також: Відомо про 42 місця утримання українських військових на території РФ - правозахисники

Як повідомляв Укрінформ, Україна 8 липня повернула на Батьківщину п'ятьох захисників Маріуполя та Азовсталі - командирів підрозділів, які перебували в Туреччині після звільнення з російського полону.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган 12 липня заявив, що командирів полку "Азов" повернули на прохання України, жодних домовленостей з Росією цим рішенням Анкара не порушила. За словами Ердогана, він відпустив захисників Азовсталі додому тільки тому, що про це його попросив Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-