Потенційний кандидат у президенти США Десантіс не відповів, чи надаватиме підтримку Україні

Потенційний кандидат у президенти США Десантіс не відповів, чи надаватиме підтримку Україні

Укрінформ
Губернатор Флориди Рон Десантіс, який вважається головним конкурентом-республіканцем колишнього президента Дональда Трампа на виборах у США, заявив, що війна РФ проти України — це «третьорядний інтерес» для США.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю CNN.

Десантіс назвав війну «другорядним або третьорядним інтересом» (США - ред), хоча і заявив, що «готовий бути корисним, щоб довести її до кінця».

«Метою має бути стійкий, міцний мир в Європі, але такий, який не винагороджує за агресію», - зазначив він.

На запитання про те, чи припинить він озброювати Україну або надавати їй фінансову підтримку, Десантіс не відповів. Натомість він висловився за те, щоб переключити увагу американських збройних сил з Європи на Азію та Китай.

Читайте також: Вибори президента США можуть вплинути на розмір допомоги Україні

«Я не збираюся зменшувати наші запаси та не збираюся відправляти їх на Тайвань. Я не збираюся робити нас менш здатними реагувати на надзвичайні ситуації», — сказав він, назвавши майбутнє острова «значним інтересом».

Як повідомлялося, губернатор штату Флорида Рон Десантіс, який вважається головним конкурентом-республіканцем колишнього президента Дональда Трампа на виборах у США, заявив, що у разі своєї перемоги не хотів би бачити американські війська втягнутими у війну Москви проти України.

Фото: Paul Hennessy / SOPA / LightRocket via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-