Вихід Росії із «зернової угоди» загрожує голодом людям у всьому світі – Бербок

Вихід Росії із «зернової угоди» загрожує голодом людям у всьому світі – Бербок

Укрінформ
Вихід Росії з «зернової ініціативи» загрожує голодом багатьом людям у всьому світі.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок у Нью-Йорку, коментуючи відповідне рішення Кремля, передає Укрінформ.

«Бомбардуючи дороги, блокуючи порти та встановлюючи міни на зернових полях в Україні, Росія ще більше розпалила полум’я глобальної продовольчої кризи. Сім’ї на всіх континентах намагаються звести кінці з кінцями, а діти щовечора лягають спати голодними. І ось тепер, оголосивши про вихід із Чорноморської зернової ініціативи, Москва загрожує ще більшій кількості людей труднощами та нещастям», - заявила Бербок.

Вона зауважила, що ця ініціатива допомогла знизити світові ціни на продовольство, забезпечивши порятунок для найбільш вразливих і незахищених верств населення світу, а після виходу Росії з зернової угоди ціни на пшеницю миттєво різко зросли.

Бербок в черговий раз закликала світову спільноту об’єднати зусилля з міжнародними організаціями, українською владою та неурядовими організаціями, щоб розслідувати факти депортації в Росію українських дітей і працювати разом для повернення їх додому.

Читайте також: Ердоган не дасть відповіді щодо продовження зернової угоди до розмови з Путіним – експерт

Як повідомлялось, у понеділок і вівторок у Нью-Йорку пройшло засідання високого рівня Ради Безпеки ООН за участі України, а у вівторок – дебати Генасамблеї, на яких обговорюється ситуація на тимчасово окупованих Росією територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-