До коаліції зі створення Спецтрибуналу увійшли представники 38 країн і організацій - Кориневич

До коаліції зі створення Спецтрибуналу увійшли представники 38 країн і організацій - Кориневич

Укрінформ
До коаліції (Core Group) зі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України увійшли представники 38 держав та декілька представників міжнародних організацій, які вже провели низку робочих зустрічей.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Антон Кориневич.

«На сьогодні ця коаліція Core group складається з представників 38 держав. Окрім цього, в її роботі беруть участь декілька представників міжнародних організацій», - зазначив він.

Кориневич нагадав, що коаліція створена на рівні юридичних радників Міністерств закордонних справ для обговорення різноманітних юридичних, технічних, політичних питань щодо створення Спеціального трибуналу та в цілому забезпечення відповідальності за вчинення злочину агресії проти України.

Читайте також: Лідери ЄС зробили величезний крок до створення спецтрибуналу для РФ - премєрка Естонії

Посол поінформував, що Core group провела вже декілька своїх робочих зустрічей цього року в Празі, Страсбурзі, Таллінні і Варшаві, а також уже має план роботи на наступне пів річчя.

Як повідомлялося, Україна спільно з партнерами просуває створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва Російської Федерації за скоєння злочину агресії проти України.

Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

На думку посла України в Нідерландах Олександра Карасевича, Спеціальний трибунал щодо злочину агресії Росії проти України має бути в Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-