МЗС у День Мандели закликає лідерів Африки висловити принципову позицію щодо війни РФ проти України

МЗС у День Мандели закликає лідерів Африки висловити принципову позицію щодо війни РФ проти України

Укрінформ
МЗС України у Міжнародний день Нельсона Мандели закликає лідерів африканського континенту до принципової позиції щодо війни проти народу України, брутально розв’язаної Росією всупереч міжнародному праву та демократичним цінностям сучасного людства.

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ. 

«Засудження країни-агресора відповідає спільним цінностям і принципам українського та південноафриканського народів і вшановує пам'ять про великого борця за свободу», - зазначили в МЗС.

У заяві підкреслюється, що у часи боротьби з апартеїдом Україна підтримувала південноафриканців.

«Голос нашої країни як однієї з радянських республік та засновниці ООН завжди був на боці боротьби з режимом несправедливості та приниження прав людини. Чимало африканських борців за свободу проходили військову підготовку та здобували освіту саме в Україні», - нагадали у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Африканські лідери закликали Путіна показати «прагнення до миру» – президент Сенегалу

У МЗС висловили сподівання, що південноафриканський народ за своїми цінностями ніколи не буде на боці агресора-імперіаліста, який розв’язав війну та порушив кордони суверенної держави, продовжуючи щодня скоювати на її території воєнні злочини.

«Ми наголошуємо на тому, що мир в Україні можливий лише за умови звільнення її території від окупаційних військ. Водночас ми докладаємо максимум зусиль для збереження продовольчого експорту та допомоги країнам Африки — навіть на тлі виходу Росії із зернової угоди, що завдало удару по продовольчій безпеці багатьох африканських країн», - запевнили в МЗС.

18 липня у світі відзначають Міжнародний день Нельсона Мандели на знак вшанування пам’яті та цінностей борця за свободу і справедливість на африканському континенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-