Глобальному Півдню треба пояснювати, що війна в Україні загрожує світовій безпеці – депутатка

Глобальному Півдню треба пояснювати, що війна в Україні загрожує світовій безпеці – депутатка

Укрінформ
Країнам Глобального Півдня необхідно пояснювати, що російсько-українська війна – це виклик для всієї архітектури світової безпеки.

На цьому заступниця керівника фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук наголосила в інтерв‘ю Укрінформу.

Вона розповіла, що незабаром візьме участь у форумі щодо прав жінок у Руанді. "Говоритиму не тільки про насильство, яке переживають українські жінки під час війни, а й про неймовірний героїзм українок, які беруть участь у бойових діях, лікують під обстрілами, волонтерять, навчають у підвалах, займаються політикою, ведуть активну дипломатичну діяльність", – зазначила Кравчук.

Народна депутатка підкреслила, що це хороший майданчик, щоб достукатись до країн Глобального Півдня, які не усвідомлюють, що війна в Україні – це виклик для всієї архітектури світової безпеки. "Це, звичайно, треба пояснювати. Необхідно максимально зменшити вплив російської пропаганди у цьому регіоні", – уточнила вона.

Читайте також: Африканські лідери закликали Путіна показати «прагнення до миру» – президент Сенегалу

Як повідомляв Укрінформ, країни Глобального Півдня перебувають під серйозним впливом російської пропаганди, тому неоднозначно ставляться до збройної агресії Росії проти України. Українська влада тривалий час намагається налагодити відносини з країнами цього регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-