Байден підтвердив, що після війни Україна буде в НАТО

Байден підтвердив, що після війни Україна буде в НАТО

Укрінформ
Джо Байден вважає, що про приєднання України до Північноатлантичного альянсу можна буде говорити після завершення війни, однак доти США та союзники забезпечуватимуть нашій держав гарантії безпеки.

Про це Байден сказав після саміту НАТО у Вільнюсі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Думаю, поки не закінчиться війна»,- відповів президент США на запитання, скільки, на його думку, знадобиться часу для вступу України в НАТО.

Водночас, підкреслив він, незалежно від членства в Альянсі, Україна на нинішньому етапі матиме гарантії безпеки, насамперед від Сполучених Штатів, а також інших країн, як це відбувається на прикладі Ізраїлю.

Читайте також: Путін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну - Байден

У відповідь на запитання, чи важливо вирішити питання з Кримом перед тим, як прийняти Україну в Альянс, Байден підкреслив: «Існує ще 17 інших речей, які мають бути вирішені повною мірою. Крим важливий, але є багато чого іншого, що потребує рішення».

Він також сказав, що зустріч із Зеленським в середу пройшла дуже добре. «Ми провели близько години разом, і я думаю, що ми на правильному шляху», - зауважив глава Білого дому.

Президент США підкреслив, що результати саміту у Вільнюсі, а також спільна заява лідерів G7 надсилають Путіну чіткий меседж, що союзники – згуртовані у своїй позиції на підтримку України.

Читайте також: Байден все ще думає, чи надавати Україні ракети ATACMS

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у Вільнюсі відбувся саміт НАТО на рівні глав держав. Саміт відвідав Президент Зеленський, який виступив перед учасниками, взяв участь у засіданні Ради Україна - НАТО, а також провів низку двосторонніх зустрічей з лідерами інших країн, у тому числі президентом США.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-