Байден обговорить із Зеленським постачання далекобійних ракет - Білий дім

Байден обговорить із Зеленським постачання далекобійних ракет - Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден сьогодні обговорить із президентом Володимиром Зеленським можливість постачання Україні ракет великої дальності.

Як передає Укрінформ, про це в програмі Good Morning America телеканалу ABC News заявив радник глави Білого дому з питань національної безпеки Джейкоб Салліван.

«Щодо ракет великої дальності, то президент Байден продовжить обговорювати це питання з президентом Зеленським сьогодні. Він (Байден – ред.) продовжує обмірковувати це питання», - сказав Салліван.

Він також зазначив, що глава Білого дому декілька тижнів тому ухвалив рішення щодо початку тренування українських пілотів на винищувачах F-16.

Читайте також: Гербст: Зеленському на зустрічі з Байденом не варто повторювати своїх гострих заяв щодо рішень саміту

«Це займе певний час, а потім буде передача F-16. Ймовірно, ці передачі будуть від європейських країн, які мають доступ до постачання F-16», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 12 липня, на вільнюському саміті НАТО має відбутися зустріч президента США Джо Байдена із президентом Володимиром Зеленським.

За даними газети The New York Times, в адміністрації Байдена відбуваються негласні обговорення щодо можливого забезпечення України ракетами збільшеного радіусу дії ATACMS, які є в запасах Пентагону в обмеженій кількості та зарезервовані для інших цілей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-