Зеленський назвав головні теми переговорів з учасниками саміту НАТО

Зеленський назвав головні теми переговорів з учасниками саміту НАТО

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорюватиме із главами держав та урядів НАТО надання Києву військової допомоги, запрошення України у НАТО та безпекові гарантії.

Про це він сказав журналістам після прибуття на саміт НАТО у Вільнюсі, передає кореспондент Укрінформу.

"На нашому порядку денному сьогодні є три пріоритетні питання. Перше – це нове озброєння та пакети підтримки нашої армії на полі бою. Друге – це запрошення до НАТО", - сказав глава держави.

За його словами, наразі Україна почула, що отримає це запрошення, коли дозволятимуть безпекові умови. "Я хочу обговорити з нашими партнерами всі ці питання", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський у Вільнюсі проводить переговори з Трюдо

Він додав, що ще одним питанням на порядку денному є безпекові гарантії для України.

"І третє – ми будемо говорити про це та битися за це – це безпекові гарантії для України на шляху до НАТО", - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у перший день саміту глави держав та урядів країн-членів НАТО погодилися скасувати вимогу про План дій щодо членства для України та заявили, що нададуть запрошення Україні приєднатися до Альянсу після "виконання умов".

У середу пройде інавгураційне засідання Ради НАТО-Україна на вищому рівні. Перед цим також пройде засідання Північноатлантичної ради на рівні глав держав та урядів з країнами-партнерами.

Президент України також проведе низку двосторонніх зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-