Прем'єр Австралії у Вільнюсі заявив про підтримку України

Прем'єр Австралії у Вільнюсі заявив про підтримку України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албанезе наголосив, що Австралія твердо підтримує Україну.

Про це він сказав журналістам перед початком саміту НАТО у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Австралія рішуче підтримує Україну, ми вважаємо, що це - боротьба за міжнародне верховенство права, за те, чи будуть поважатися кордони суверенних держав, за фундаментальні права людини. І ми бачимо, що глобальний вплив війни нагадує Австралії про те, що навіть там, де зараз ми знаходимося, на певній відстані від місця конфлікту, який відбувається після жорстокого вторгнення Росії в Україну, це також впливає і на нас. В сучасному світі, де все пов’язано, це означає, що дії в одній частині світу мають вплив і на нас: на нашу інфляцію, на нашу економіку, наших людей. І саме тому ми маємо бути задіяні, ми будемо продовжувати підтримувати Україну і стояти разом з народом України в боротьбі, яку він веде”, - сказав він.

Він також наголосив, що Австралія підтримуватиме народ України стільки, скільки це буде потрібно, і продовжуватиме надавати необхідну підтримку. "І нещодавно, вчора, ми зробили ще одну заяву про розміщення спостереження в Німеччині для забезпечення логістики, необхідної для надання підтримки”, - додав глава австралійського уряду.

Читайте також: Трюдо заявив про підтримку членства України в НАТО, «коли дозволять умови»

Як повідомляв Укрінформ, Австралія направить до Німеччини спеціальний літак спостереження за повітряним простором і відповідний персонал, а також понад 100 бронемашин Boxer.

Літак Королівських повітряних сил Австралії допомагатиме у захисті логістичних хабів, через які проходить гуманітарна і військова допомога Україні.

Разом з літаком у ФРН прибуде до 100 осіб - членів екіпажу та допоміжного персоналу. Місія розрахована на 6 місяців. Літак буде використовуватися виключно в повітряному просторі Європи.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-