Саміт НАТО у Вільнюсі не має стати черговим продовженням «політики відкритих дверей» – посол

Саміт НАТО у Вільнюсі не має стати черговим продовженням «політики відкритих дверей» – посол

Ексклюзив
Укрінформ
Саміт НАТО у Вільнюсі не має стати черговим продовженням політики "відкритих дверей", яку вже понад 10 років проводить НАТО.

Про це посол України в Нідерландах Олександр Карасевич сказав в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

"Очікування від саміту у Вільнюсі справді високі, і я дуже розраховую, що результати виправдають ці очікування. Ми прагнемо отримати дуже чіткі, конкретні сигнали щодо нашого майбутнього членства у Альянсі. Саміт не має стати черговим продовженням політики «відкритих дверей», яку вже понад 10 років проводить НАТО. Ми хочемо отримати запрошення до вступу в Альянс за спрощеною процедурою. Робота щодо досягнення цієї мети активно ведеться главою держави Володимиром Зеленським, керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком, міністром Дмитром Кулебою, відбуваються щоденні перемовини з партнерами. Ми робимо все можливе, щоб Україна отримала у Вільнюсі чіткий сигнал щодо майбутнього членства, як тільки це дозволятиме безпекова ситуація", - сказав посол.

Він також зазначив, що Нідерланди підтримують Україну на всіх напрямах. "Нідерланди є не тільки надійним партнером, який активно підтримує Україну на низці важливих треків. Нідерланди також є одним із лідерів щодо консолідації партнерів у напрямі досягнення наших стратегічних цілей. І за це ми дуже вдячні Нідерландам, уряду й особисто пану прем’єр-міністру Марку Рютте", - зазначив Карасевич.

Читайте також: Нідерланди відіграли одну з лідерських ролей у «коаліції F-16» для України - посол

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 27 червня 2023, у нідерландській Гаазі пройшла зустріч у рамках підготовки до саміту НАТО, який має відбутися у Вільнюсі. Участь у заході взяли президент Литви Ґітанас Науседа, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Йоганніс, прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо, прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере, премʼєр-міністр Албанії Еді Рама.

Наступний саміт НАТО, який відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня, серед головних питань розгляне продовження допомоги для України у її боротьбі проти російської агресії.

Україна від цієї зустрічі очікує конкретних рішень щодо визначення шляху країни до членства в НАТО та щодо надання Україні гарантій безпеки для запобігання ймовірному повторенню російської агресії у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-