Радбез ООН проголосував за участь України в засіданні щодо Ірану

Радбез ООН проголосував за участь України в засіданні щодо Ірану

Укрінформ
Українська делегація бере участь у засіданні Ради Безпеки ООН щодо Іранської ядерної програми та порушення Іраном резолюцій Радбезу.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, участь у засіданні бере постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Проти цього виступили Росія та Китай, відтак питання участі української делегації як процедурне було поставлено на голосування.

«За» висловилося 12 членів Радбезу з 15, «проти» - Росія та Китай, Мозамбік утримався.

«Черговий вистріл собі в ногу посланця Путіна в Радбезі: він намагався не допустити виступ постпреда України на засіданні щодо нерозповсюдження і ядерної програми Ірану. 12 членів Радбезу підтримали запит України. Два проти. Один утримався», - написав Кислиця у Твіттері.

Читайте також: Україна подала позов до Міжнародного суду ООН проти Ірану за збиття літака МАУ

Україна, яка не є членом Радбезу, є стороною, що найбільше постраждала через порушення Іраном та Росією резолюцій РБ, що обмежують постачання іранської зброї.

Як повідомляв Укрінформ, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив у Медіацентрі Україна — Укрінформ, що Іран продовжує надавати Росії озброєння, і Україна у зв'язку з цим сподівається на тиск міжнародної спільноти на Іран з метою припинення цих поставок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-