Зеленський обговорив з прем’єром Швеції оборонну підтримку та підготовку до саміту НАТО

Зеленський обговорив з прем’єром Швеції оборонну підтримку та підготовку до саміту НАТО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном ситуацію на фронті, питання оборонної підтримки та підготовки до Вільнюського саміту НАТО.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє Укрінформ з посиланням на Телеграм Президента України.

«Обговорили ситуацію на полі бою, останні події на території Росії, темпи реалізації попередніх домовленостей щодо оборонної підтримки від Швеції. Домовилися координувати зусилля для наближення членства України та Швеції в НАТО», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Столтенберг іще на рік залишиться на посаді генсека НАТО

Він також подякував за результативне піврічне головування Швеції в Раді Європейського Союзу й активну участь у підготовці двох санкційних пакетів проти країни-агресора.

У пресслужбі Президента поінформували, що співрозмовники обговорили ситуацію на фронті та нещодавні події на території Росії, які, за словами Зеленського, продемонстрували розкол у російському суспільстві та слабкість владної вертикалі.

Глава держави наголосив, що в таких умовах подальший політичний тиск на РФ та військова підтримка України будуть найбільш ефективними.

Читайте також: Кваснєвський назвав три аргументи для швидкого прийняття України в НАТО

Зеленський також надав прем'єр-міністрові Швеції інформацію про потреби України, зокрема щодо посилення протиповітряної оборони.

Як повідомлялося, із 1 липня Іспанія прийняла на себе головування в Європейському Союзі після того, як свій термін у шість місяців завершила Швеція.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-