У справі Алєксєєва немає інших фігурантів - Офіс генпрокурора

У справі Алєксєєва немає інших фігурантів - Офіс генпрокурора

Укрінформ
У справі щодо шахрайства, у якій фігурує народний депутат Сергій Алєксєєв, лише він є підозрюваним.

Про це на брифінгу заявив заступник Генпрокурора Антон Войтенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Наразі є лише один підозрюваний - народний депутат. Ми працюємо над тим, щоб перевірити можливу причетність інших осіб до вчинення народним депутатом кримінального правопорушення, але наразі інших осіб не задокументовано", - сказав Войтенко.

Своєю чергою начальник Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань Олександр Удовиченко наголосив, що слідчі, оперативні співробітники і прокурори діяли виключно у межах закону. Розслідування справи триває.

Олександр Удовиченко
Олександр Удовиченко

"Це тільки початковий етап - викриття особи. Нас іще чекає спільна копітка робота. Однак діє група найфаховіших слідчих, прокурорів та оперативних співробітників СБУ", - заявив Удовиченко.

Читайте також: До суду внесли клопотання про арешт депутата Алєксєєва - ДБР

Як повідомлялося, Офіс Генпрокурора заявив, що народному депутатові України, голові підкомітету у Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності оголосили підозру у шахрайстві (ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України). За місцем його проживання відбувалися невідкладні слідчі дії.

За даними слідства, народний депутат шляхом обману заволодів коштами громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів.

Згідно з інформацією СБУ, народний депутат за 50 тисяч доларів обіцяв іноземцю сприяння в уникненні екстрадиції. Для цього парламентарій "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.

У партії "Європейська солідарність" назвали обшуки у народного депутата Сергія Алєксєєва "продовженням провокацій і тиску" на її представників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-