Події в РФ демонструють, наскільки значну стратегічну помилку зробив Путін в Україні - Столтенберг

Події в РФ демонструють, наскільки значну стратегічну помилку зробив Путін в Україні - Столтенберг

Укрінформ
Події, що розгорнулися протягом минулих вихідних в Росії, є її внутрішньою справою, але вони ще раз демонструють, наскільки велику стратегічну помилку зробив президент РФ Володимир Путін, коли здійснив незаконну анексію Криму та розв’язав злочинну війну проти України.

Про це сьогодні у Вільнюсі під час спільної заяви для преси разом із президентом Литви Ґітанасом Науседою зауважив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Коли лідери НАТО зустрінуться за два тижні, ми прийматимемо рішення, щоб відповісти на найбільший виклик сфері безпеки протягом десятиліть…. В той же час, ми проводимо моніторинг ситуації в Росії.  Події, що відбулися протягом вихідних, є внутрішньою справою Росії і ще  однією демонстрацією великої стратегічної помилки, яку зробив президент Путін із своєю протиправною анексією Криму та війною проти України. Мірою того, як Росія продовжує наступ, зараз навіть більш важливим є  продовжувати нашу допомогу для України», - наголосив керівник Альянсу.

Він нагадав, що українці розпочали контрнаступ з метою звільнення окупованих Росією територій, та знову наголосив: що більше землі вдасться звільнити Україні від російських окупантів, то сильнішими будуть їх позиції за ймовірним столом переговорів у майбутньому, щоб досягти справедливого та тривалого миру.

Столтенберг подякував Литві за надання Україні життєво важливого військового обладнання та за допомогу у тренуванні українських військовослужбовців.

Читайте також: Ердоган і Столтенберг обговорили події в Росії та вступ Швеції до НАТО

«Під час саміту у Вільнюсі ми погодимо багаторічний пакет допомоги, та оновимо наші політичні зв’язки. Рішення, які будуть зроблені, приведуть Україну ближче до нашого Альянсу. Тому що правомірне місце України - в НАТО. Всі союзники по НАТО погоджуються, що двері НАТО залишаються відкритими, що Україна стане членом, і що це справа союзників і України, - приймати рішення. Росія не має у цьому права вето», - підкреслив генеральний секретар НАТО.

Він зауважив, що союзники по Альянсу після завершення цієї війни мають здійснити необхідні заходи для зміцнення безпеки України, щоб ця історія не повторила себе знову.

Як вже повідомлялося, 11-12 липня поточного року у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, учасники якого одним з головних питань розглянуть продовження допомоги для України у її боротьбі проти російської агресії. Україна від цієї зустрічі очікує конкретних рішень щодо визначення шляху країни до членства в НАТО та щодо надання Україні гарантій безпеки для запобігання ймовірному повторенню російської агресії у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-