Бербок закликала Південно-Африканську Республіку підтримати Україну

Бербок закликала Південно-Африканську Республіку підтримати Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед візитом до Південно-Африканської Республіки закликала громадян цієї країни зрозуміти позицію України, яка захищається від російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Зазначається, що у гостьовому коментарі, опублікованому газетою Sunday Times у Преторії в неділю, 25 червня, Анналена Бербок назвала важливим голос ПАР на міжнародній арені та нагадала про колишнього президента цієї країни та лауреата Нобелівської премії миру Нельсона Манделу, а також правозахисника Десмонда Туту.

«Якщо країна Мандели та Десмонда Туту виступає проти несправедливості, світ дослухається», - наголосила вона.

Читайте також: Президент ПАР представив у Києві африканський план досягнення миру з 10 пунктів

За словами Бербок, вона розуміє, що південноафриканці, які живуть за дев'ять тисяч кілометрів, не хочуть втручатися і розбиратися у воєнному конфлікті РФ проти України. «Але я хочу закликати кожного поставити собі питання: якої реакції я б очікував від міжнародної спільноти, якби ця війна розгорталася б у мене по сусідству?» - написала очільниця МЗС Німеччини.

Вона висловила впевненість, що кожна країна має вирішити для себе, чи хоче вона дозволити стати нормою таким діям, які чинить Росія. «Я не думаю, що це могло б бути на користь будь-якої країни», - додала Бербок.

Читайте також: Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги

Як повідомлялося, Бербок вирушає до Південно-Африканської Республіки з дводенним візитом, в рамках якого відбудеться низка переговорів, головною темою яких стане війна, розв’язана Росією проти України.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-