Зеленський обговорив з Байденом розширення оборонної співпраці України та США

Зеленський обговорив з Байденом розширення оборонної співпраці України та США

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з главою Білого дому Джо Байденом - ішлося про розширення оборонної співпраці з акцентом на далекобійних засобах ураження.

Про це Президент України повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Говорив із Президентом США Джозефом Байденом. Позитивна й надихаюча розмова. Обговорили перебіг бойових дій і процеси, які відбуваються в Росії. Світ повинен тиснути на Росію до відновлення міжнародного порядку", - зазначив Зеленський

Він подякував Байдену за неослабну підтримку України, особливо за системи ППО Patriot.

Президент України наголосив на важливості подальшого збільшення спроможності нашої країни щодо захисту неба. У цьому контексті він подякував і за підтримку коаліції винищувачів.

Сторони також обговорили подальше розширення оборонної співпраці з акцентом на далекобійних засобах ураження.

Читайте також: Байден вважає загрозу удару РФ ядерною зброєю реальною. Що робити світові й Україні

"Вдячний за готовність США й американського народу стояти пліч-о-пліч з Україною до повного звільнення всіх наших території в міжнародно визнаних кордонах", - зазначив Зеленський.

Окрім того, президенти України та США скоординували позиції напередодні Вільнюського саміту НАТО, обговорили продовження роботи над реалізацією Української формули миру та підготовку до Глобального саміту миру.

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня Володимир Зеленський обговорив із премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо ситуацію на полі бою та загрозу, яку російські окупаційні війська створили на Запорізькій АЕС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-