Єрмак розповів про результати зустрічі радників у Копенгагені

Єрмак розповів про результати зустрічі радників у Копенгагені

Укрінформ
Зустріч радників у Копенгагені є чітким сигналом поваги до України та справедливої боротьби, підтримки територіальної цілісності нашої держави та її суверенітету.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він повідомив, що в Копенгагені відбулися консультації щодо ключових принципів миру з радниками із питань національної безпеки та політичними радниками з Бразилії, Великої Британії, Данії, ЄС, Італії, Індії, Канади, Німеччини, Південної Африки, Саудівської Аравії, США, Туреччини, України, Франції та Японії.

“Зустріч є продовженням діалогу, який був розпочатий на саміті G7 у Хіросімі між лідерами України, країн G7 та Глобального Півдня. Українська делегація складалася з команди Офісу Президента та МЗС”, - повідомив керівник ОП.

Він зазначив, що під час консультацій українська делегація розповіла нашим міжнародним партнерам про деталі Формули миру Президента Володимира Зеленського.

“Я висловив переконання, що саме вона має стати основою для досягнення стійкого та справедливого миру для України, оскільки війна триває на нашій території”, - підкреслив Єрмак.

Він нагадав, що Формула складається з 10 пунктів і ґрунтується на принципах Статуту ООН та міжнародного права.

Крім того, кожен з напрямків української формули було закріплено у резолюціях Генасамблеї ООН. Єрмак зауважив, що сторони ще раз підтвердили свою прихильність нормам Статуту ООН та принципам міжнародного права.

Також керівник ОП розповів що радники з питань національної безпеки та політичні радники погодилися з тим, що формат консультацій є успішним, а також це гарний майданчик для продовження роботи та подальшого опрацювання питання про проведення Глобального саміту миру в майбутньому. Він поінформував про домовленість продовжити формат консультацій.

“Мною були озвучені майданчики, які могли б стати потенційним місцем проведення Глобального саміту миру. Першою я запропонував Україну, як найбільш бажаний для нас варіант”, - сказав Єрмак.

За його словами, чимало країн вже висловили готовність приймати в себе цей саміт, включно з такими міжнародними майданчиками як Генеральна Асамблея ООН.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті та потреби ЗСУ в озброєнні

“Під час консультацій я зазначив, що зустріч радників у Копенгагені є чітким сигналом поваги до України та нашої справедливої боротьби, підтримки територіальної цілісності нашої держави та суверенітету, що є основоположними принципами ООН, які ми всі розділяємо. Участь значної кількості країн Глобального Півдня демонструє, що в стосунках наших країн відбуваються суттєві позитивні зміни і вихід на якісно новий рівень взаємостосунків. Вдячний за підтримку нашим західним союзникам”, - підкреслив Єрмак.

Він також відзначив конструктивний діалог та подякував кожному за підтримку України і включеність в процеси світової безпеки.

Читайте також: Єрмак обговорив підтримку України з представниками єврейських організацій й ізраїльських ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Президент України у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту Групи двадцяти представив українську Формулу миру з 10 пунктів.

На саміті G7 у Хіросімі Зеленський запропонував у липні зібрати міжнародний саміт, присвячений Формулі миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-