Пригожин показав Кремлю, що монополії на насильство більше немає - Подоляк

Пригожин показав Кремлю, що монополії на насильство більше немає - Подоляк

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що своїми діями засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин показав російській владі, що монополії на насильство більше немає.

Як передає Укрінформ, таку думку Подоляк висловив у Твіттері.

«Феноменальний вибір Пригожина… Ти майже обнулив Путіна, взяв під контроль центральні органи влади, дійшов до Москви і раптом… здаєш назад. Тому що один вкрай специфічний посередник із сумнівною репутацією (Лукашенко) пообіцяв гарантії безпеки від людини (Путіна), яка вранці віддала наказ про твоє знищення. І за той страх, якого зазнала путінська еліта протягом останніх 24 годин, цей наказ неодмінно буде виконаний», - написав радник глави ОП.

Утім, за словами Подоляка, в цій ситуації є й користь: «Пригожин принизив Путіна/державу і показав, що монополії на насильство більше немає».

Як повідомлялося, очільник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони Сергія Шойгу.

Читайте також: Заколот Пригожина. Все, що відомо на цей момент

За його словами, Шойгу прилітав у Ростов-на-Дону, де особисто провів операцію зі знищення «вагнерівців».

«Вагнер» установив контроль над військовими об’єктами у Ростові-на-Дону. Пригожин заявив про намір дійти до Москви.

Читайте також: Кримінальну справу проти Пригожина припинять, він «піде до Білорусі» - Пєсков

24 червня Олександр Лукашенко за погодженням з президентом РФ Володимиром Путіним провів переговори з Євгеном Пригожиним. За результатами перемовин очільник ПВК «Вагнер» заявив, що розвертає бійців угруповання до польових таборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-