Обама — про реакцію світу після окупації Криму: Вважаю, що ми повністю стримали удар

Обама — про реакцію світу після окупації Криму: Вважаю, що ми повністю стримали удар

Укрінформ
Колишній президент США Барак Обама не поділяє думку про те, що у 2014 році, після окупації Криму Москвою, реакція світової спільноти була недостатньо жорсткою.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю CNN.

За словами Обами, дев’ять років тому «Україна не була тією Україною, про яку ми говоримо сьогодні», а почуття ідентичності та здатність дати відсіч Росії «розвинулися після окупації» півострова й демонструють «запеклий опір» сьогодні.

Окрім того, він каже, що у 2014 році в Криму було багато російськомовних людей, «симпатиків поглядів, які представляла Росія».

Читайте також: Трамп каже, що зможе за добу завершити російську війну проти України

«З огляду на те, в якому стані перебувала тоді Україна, та які настрої переважали на той момент в Європі, я вважаю, що ми повністю стримали удар. Ми кинули виклик Путіну тими інструментами, які у нас були на той час», — заявив Обама.

Колишній президент розповів, що йому та ексканцлерці Німеччини Ангелі Меркель «довелося докласти багато зусиль», щоб переконати країни ЄС запровадити ті санкції, що зрештою були запроваджені, «та, таким чином, не дати Путіну, захопивши Донбас, воювати далі».

Читайте також: Меркель частково відповідальна за війну – депутатка Бундестагу

Як повідомлялося, у МЗС РФ заявили, що Москва закриває в’їзд до країни для півтисячі американців, зокрема Бараку Обамі, у відповідь на регулярно застосовувані санкції адміністрацією США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-