Сюжет французького телеканалу з позицій військ РФ «пробив нове дно» журналістики - МЗС

Сюжет французького телеканалу з позицій військ РФ «пробив нове дно» журналістики - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ відреагувало на репортаж французького телеканалу TF1 з позицій російських окупаційних військ на тимчасово захопленій території України.

Про це у Твіттері написав речник українського МЗС Олег Ніколенко, повідомляє Укрінформ.

"Репортаж телеканалу TF1Info про те, що російські війська планують знищити ще більше міст на окупованих територіях України, пробиває нове дно журналістики. Вони рекламують так звану могутність російської армії. Це паплюжить пам'ять тих, кого вона вбила. Окрім того, кореспонденти TF1Info відвідували окуповані території, порушуючи закони України", - написав Ніколенко.

Як повідомлялося у ЗМІ, 15 червня на Youtube-каналі TF1 виклали репортаж, відзнятий на позиціях російських військових на тимчасово окупованій території України, без жодних згадок про ширший контекст війни РФ проти України.

Читайте також: У Варшаві керівники європейських інформагентств обговорили протидію російським фейкам

У закадровій начитці жодного разу не згадали, хто є агресором у війні, та не згадують жодних фактів з ширшого контексту, окрім того, що російські військові очікують контрнаступу ЗСУ та довго готувалися до нього.

На відео можна помітити, як французькі журналісти знімають не тільки позиції окупантів, але і їхню техніку. Зокрема, французи показали, як російські війська відкривають вогонь із РСЗВ по українських позиціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-