Макрон закликає принца Саудівської Аравії використати свій вплив на Москву

Макрон закликає принца Саудівської Аравії використати свій вплив на Москву

Укрінформ
Сьогодні президент Франції Еммануель Макрон прийматиме у себе принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана, сторони, зокрема, планують обговорити війну Росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Макрон тиснутиме на бін Салмана, щоб він використав свій вплив на РФ під час особистого обіду в Єлисейському палаці, за словами одного з чиновників французького президентського палацу.

Стосовно війни РФ проти України Саудівська Аравія в минулому займала двозначну позицію, голосуючи за резолюції ООН, які засуджують агресію РФ, але при цьому чинила опір закликам США збільшити видобуток нафти, що скоротило б прибутки Москви від продажу нафти.

Однак, на думку Єлисейського палацу, Саудівська Аравія показала, що вона «зрушила з місця» у цьому питанні.

Читайте також: Зеленський зустрівся зі Спадкоємним принцем Саудівської Аравії

«Ми просимо, щоб (Саудівська Аравія - ред.) допомогла нам прискорити українську перемогу, яка б призвела до переговорів між Україною та Росією… На основі розмов ми знаємо, що вони поділяють це бачення», — сказав той самий чиновник з Єлисейського палацу.

Переговори між Макроном та бін Салманом також будуть зосереджені на відновленні відносин між Саудівською Аравією та Іраном а також тому, як дві країни можуть допомогти врегулювати напруженість у Лівані.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон попередив іранського колегу Ібрагіма Раїсі про наслідки у зв'язку з поставками Тегераном безпілотників до Росії.

Фото: Bandar Aljaloud/EPA/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-