На саміті у Вільнюсі не говоритимуть про запрошення України до НАТО – Столтенберг

На саміті у Вільнюсі не говоритимуть про запрошення України до НАТО – Столтенберг

Укрінформ
Союзники по НАТО дотримуються позиції, що Україна стане членом НАТО у майбутньому, але не будуть обговорювати запрошення для України під час саміту Альянсу у Вільнюсі.

Про це сьогодні у Брюсселі на прес-конференції за підсумками дводенної зустрічі міністрів оборони НАТО заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всі союзники погоджуються з тим, що Україна стане членом НАТО. Ми не будемо обговорювати запрошення на Вільнюському саміті, натомість – як ми будемо просувати Україну ближче до НАТО. Я впевнений в тому, що ми знайдемо добре рішення щодо цього», - зауважив керівник Альянсу.

Раніше Генеральний секретар НАТО та інші союзники неодноразово підкреслювали, що у практичній площині розгляд питання щодо входження України до Альянсу є можливим після її перемоги у війні проти російської агресії, коли Україна зможе відстояти свій суверенітет та незалежність, та зберегти себе як демократична європейська країна. При цьому питання щодо вірного часу для вступу України до НАТО є виключною справою союзників по Альянсу та України, жодна третя сторона не матиме права вето щодо цього рішення.

Читайте також: Байден «відкритий» до ідеї спрощеного вступу України в НАТО після війни - ЗМІ

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі завершилося дводенне засідання Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони.

В рамках цього засідання відбулися зустрічі в форматі Комісії НАТО-Україна та Контактної групи з оборони України під егідою США. У цих заходах взяв участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Учасники розглядали шляхи продовження та прискорення надання Україні військової допомоги для звільнення окупованих Росією територій, а також перспективи євроатлантичної інтеграції України. Ці та інші найважливіші питання будуть розглянуті під час Вільнюського саміту НАТО 11-12 липня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-