До України прибув президент ПАР Рамафоса

До України прибув президент ПАР Рамафоса

Відео
Укрінформ
Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса прибув в Україну в рамках участі в Африканській миротворчій місії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні пресслужби президента ПАР у Твіттері.

«Його Високоповажність Президент Сиріл Рамафоса прибув на залізничну станцію Немішаєве в Україні та був прийнятий спеціальним представником України у справах Африки та Близького Сходу послом Максимом Субком та послом Південної Африки в Україні паном Андре Гроневальдом», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Дуда розповів президентам трьох африканських країн про агресію РФ

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня Рамафоса анонсував мирну ініціативу для завершення війни Росії проти України, яку мали запропонувати африканські країни.

За його словами, делегація глав африканських держав має відвідати москву та Київ з метою презентації мирного плану.

Вперше про те, що уряд ПАР попросили «зіграти посередницьку роль» у війні між росією та Україною, Рамафоса повідомив у березні минулого року. Він не сказав, хто звернувся із таким запитом, зазначивши, що в основі цього підходу лежать його відносини з росією у межах БРІКС.

Також 28 травня президент ПАР створив комісію для розслідування звинувачень з боку посла США в тому, що торік російське судно забрало зброю з військово-морської бази поблизу Кейптауна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-