Шмигаль обговорив із прем'єром Данії наслідки підриву Каховської ГЕС Росією

Шмигаль обговорив із прем'єром Данії наслідки підриву Каховської ГЕС Росією

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із Прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен наслідки підриву Росією Каховської ГЕС.

Як передає Укрінформ, про це очільник уряду повідомив у Телеграмі.

“Ця техногенна катастрофа - воєнний злочин, за який росія має понести відповідальність. Необхідно посилити санкції, зокрема щодо ракетної індустрії та ядерної галузі РФ” - наголосив Шмигаль.

Також прем’єр поінформував Фредеріксен про ситуацію в Херсонській та Миколаївській областях, зокрема про те, що оперативні служби евакуювали із зони затоплення понад 3700 людей”.

За словами Шмигаля, одна з першочергових потреб зараз - забезпечення централізованого водопостачання постраждалих регіонів. “У цьому контексті особливо цінною є допомога Данії, яка серед перших від початку повномасштабного вторгнення взяла під патронат Миколаїв та допомагає з відновленням у Миколаївській області”, - зауважив очільник уряду.

Як зазначив Прем’єр-міністр, уряд ухвалив рішення про будівництво нового водогону до Миколаєва. “Запросив данські компанії до реалізації цього інфраструктурного проєкту”, - додав він.

Читайте також: Шмигаль розповів віцеканцлеру Німеччини про екоцид, вчинений Росією

Також Шмигаль подякував Данії за підтримку “коаліції винищувачів” та посилення обороноздатності України вже на суму 1,4 млрд доларів.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-