Росія у Гаазі закликала Міжнародний суд ООН відхилити вимоги України

Росія у Гаазі закликала Міжнародний суд ООН відхилити вимоги України

Фото
Укрінформ
Російська сторона закликала Міжнародний суд ООН відхилити вимоги України у справі щодо порушення Росією двох конвенцій – про боротьбу з фінансуванням тероризму та про заборону всіх форм расової дискримінації.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“РФ просить Суд відхилити всі вимоги України щодо Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації”, - сказав у своєму виступі посол Росії в Нідерландах Александр Шульгин.

Читайте також: Справа «Україна проти Росії»: у Міжнародному суді ООН - четвертий день публічних слухань

Він також сказав, що звернення України до Суду це начебто спроба виправдати війну проти Донбасу. За його словами, Україна ініціювала справу, щоб відвернути увагу від своєї підтримки нацизму. "Україна прийшла до цього суду із брудними та закривавленими руками", — каже Шульгин.

Також російська сторона заперечувала, що так звані “ДНР” та “ЛНР” є терористичними організаціями, які фінансуються Росією.

Сьогодні у Міжнародному суді ООН був четвертий, останній день публічних слухань у справі “Україна проти Росії” щодо порушення Росією двох конвенцій - про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Читайте також: Україна очікує, що рішення Міжнародного суду ООН виявить порушення РФ двох конвенцій

Слухання були присвячені розгляду справи по суті.

Заслухавши всі сторони Суд видаляється для ухвалення рішення.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний суд ООН у червні проводив публічні слухання у справі щодо порушення Росією конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про заборону всіх форм расової дискримінації.

Читайте також: Золотарьова у Міжнародному суді ООН: Правда на нашій стороні

Відбулося два раунди виступів сторін: 6 та 12 червня виступає юридична команда України, 8 та 14 червня – Росії.

Міжнародний суд ООН 8 листопада 2019 визнав свою юрисдикцію у справі щодо порушення Росією двох конвенцій.

Україна 16 січня 2017 року подала до Міжнародного суду ООН позов проти Росії щодо порушення Конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції про заборону расової дискримінації.

Читайте також: Україна у Міжнародному суді ООН: Росія запровадила режим расової дискримінації в Криму

Звинувачення, висунуті Росії, включають: надання зброї та інших видів допомоги незаконним збройним формуванням; збиття літака “Малайзійських авіаліній” рейсу MH-17; обстріли житлових районів Маріуполя та Краматорська; знищення цивільного пасажирського автобуса неподалік Волновахи; вибух під час мирних зборів у Харкові; дискримінацію щодо української та кримськотатарської громад; заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу; хвилі зникнень, вбивства, самовільні обшуки, затримання; обмеження на викладання української й кримськотатарської мов.

Фото: І. Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-