Україні варто вигадати новий підхід щодо співпраці з Угорщиною – експерт

Україні варто вигадати новий підхід щодо співпраці з Угорщиною – експерт

Укрінформ
Україні варто вигадати новий підхід до співпраці з Угорщиною – країною-членом ЄС та НАТО, яка входить до західних союзників України, але насправді ним не завжди є.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив директор Інституту центральноєвропейської стратегії, аналітик, експерт з "угорського питання" Дмитро Тужанський.

"У чому трагедія – нам так чи інакше треба буде домовлятися з угорцями, і просто ігнорувати їх ми не зможемо. Бо Угорщина має проголосувати за всі найважливіші рішення щодо України в контексті ЄС та НАТО. Тобто ми маємо вести перемовини з країною, яка паралельно веде таємні перемовини з Росією на найвищому рівні", – сказав він.

За словами Тужанського, Україні щодо Угорщини треба позбутися всіх ілюзій. "Щодо Угорщини нам треба винайти новий підхід. Ми звикли з західними країнами говорити як із союзниками. А тепер нам треба винайти підхід, як говорити з офіційним союзником, який союзником на ділі не завжди є", – зазначає він.

Тужанський пояснив, що "ми маємо країну, члена ЄС і НАТО, яка водночас є другом Росії, а можливо, й більше".

"Це не питання навіть дружби, це якесь стратегічне партнерство. Тут ризики колосальні! Провести таку ось передачу полонених за ширмою, нікого не повідомивши, це лякає – на такому простому людському рівні, й водночас змушує до переосмислення політичних, інтелектуальних дій щодо угорців з боку української дипломатії", – акцентує він.

Читайте також: ГУР про передачу полонених Угорщині: Немає інформації, що вони дійсно на свободі

Як повідомлялося, тиждень тому Росія передала Угорщині (за посередництвом Російської православної церкви) 11 полонених українських військових, за попередньою інформацією, етнічних угорців. Наразі ніякої офіційної інформації про цих людей та умови їхньої видачі з російського полону без участі нашої держави Україна не отримала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-