Зеленський зустрівся з міністром ОАЕ з питань клімату й довкілля

Зеленський зустрівся з міністром ОАЕ з питань клімату й довкілля

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із міністром з питань зміни клімату й довкілля Об’єднаних Арабських Еміратів, головою Офісу з міжнародних справ при Президентові ОАЕ Маріам Альмхейрі наслідки російських екологічних злочинів в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Вітаючи представницю уряду ОАЕ в Києві, Зеленський відзначив важливість візиту еміратського посадовця й подякував Об’єднаним Арабським Еміратам за підтримку українського народу й надану гуманітарну допомогу.

«Цінуємо цей візит і розглядаємо його як свідчення підтримки України такою впливовою державою, як ОАЕ. Щиро вдячні за отриману від Еміратів допомогу й розраховуємо, що ваша держава продовжить цю благородну місію», – сказав Президент.

Відео: ОП

Він звернув увагу міністра на наслідки скоєних Росією екологічних злочинів під час повномасштабного вторгнення в Україну й наголосив на необхідності засудження агресора за злочин екоциду й відшкодування заподіяних збитків.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено питанням реалізації української формули миру та Плану відбудови України. Зеленський наголосив на можливостях для еміратських інвестиційних фондів і ділових кіл брати участь в імплементації цих програм.

Читайте також: Жителів півдня попередили про дрейфуючі боєприпаси із затоплених російських складів

Як повідомлялося, російські війська в ніч проти 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Триває евакуація населення з районів затоплення.

Розпочато розслідування за статтею "екоцид".

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що орієнтовна сума збитків довкіллю через підрив Каховської ГЕС уже перевищує 55 млрд грн.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-