Глави МЗС Чехії і Словаччини обговорили підтримку України

Глави МЗС Чехії і Словаччини обговорили підтримку України

Фото
Укрінформ
Міністри закордонних справ Чехії Ян Ліпавский і Словацької Республіки Мірослав Влаховський обговорили під час зустрічі в Празі в п’ятницю серед іншого ситуацію навколо України та боротьбу з дезінформацією.

Про це повідомили в МЗС ЧР, передає кореспондент Укрінформ.

Зазначається, що міністри підтвердили спільну зацікавленість у продовженні регіональної співпраці, особливо у форматах S3 і V4. Вони також домовилися продовжувати підтримувати Україну, готуватися до її післявоєнної відбудови, посилювати постачання військової техніки та усунути енергетичну залежність від Росії.

Іншим питанням обговорення було подальше розширення ЄС.

Міністри також обмінялися досвідом у сфері дезінформації, яка для Чехії і для Словаччини є однією з основних загроз безпеці, з якою вони зараз стикаються. Чеський міністр привітав поглиблення співпраці між чеською та словацькою групами StratCom у сфері обміну ноу-хау щодо боротьби з дезінформацією.

Це перша закордонна поїздка міністра закордонних справ та європейських справ Словацької Республіки Мірослава Влаховського після призначення.

Читайте також: Чехія скасувала укази про безкоштовне надання землі посольству РФ

Чесько-словацька співпраця у сфері безпеки є важливою, Чеська Республіка відіграє важливу роль як провідна держава в бойовій групі НАТО у Словаччині, де зараз розміщені 447 чеських солдатів.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт «Подарунок для путіна» в Чехії заявив про завершення збору 2,3 мільйона доларів на закупівлю для України системи RM-70 і ракет до неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-