Подоляк сказав, які можливості закриє для Росії статус країни-терориста

Подоляк сказав, які можливості закриє для Росії статус країни-терориста

Укрінформ
Статус країни-терориста закриє для росії багато можливостей: торгівлю з «нейтральними країнами», участь у глобальних заходах, ініціативу на міжнародних майданчиках.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твіттері, передає Укрінформ.

"Світ, безсумнівно, швидко змінюється. І все чіткіше висловлює правильні позиції. Однією з таких позицій є визначення Росії як де-юре терористичної країни або (принаймні для початку!) як спонсора тероризму. Де-факто це вже абсолютно доведено. Але статус де-юре остаточно закриє для РФ багато важливих можливостей: торгівлю з «нейтральними країнами», участь у глобальних заходах, ініціативу на міжнародних майданчиках", - написав Подоляк.

Він зауважив, що ще вчора демократії боялися про це говорити, а сьогодні вони прискорюють підготовку відповідних правових рішень. "Єдине, про що ми шкодуємо, це те, що це надто повільно. Треба демонстративно ввести Росію в «особливий карантин» і різко обмежити її здатність поширювати свою отруту...", - наголосив Подоляк.

Читайте також: Маркарова: Україна працює з Конгресом США щодо визнання росії країною-терористом

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен Держдепартамент не виключив визнання Росії державою-спонсором тероризму за скоєні злочини під час вторгнення в Україну.

Визнання Росії державою-спонсором тероризму нині є одним із найгостріших питань у міжнародній політиці. Низка країн та організацій вже схвалили відповідне рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-