Макрон: Ми не ведемо війну з росією, ми допомагаємо Україні протистояти агресору

Макрон: Ми не ведемо війну з росією, ми допомагаємо Україні протистояти агресору

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон сказав, що його країна допомагає Україні протистояти російському агресору.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на його інтерв’ю TF1.

«Ми не ведемо війну з росією, ми допомагаємо Україні протистояти російському агресору, отже, ми не поставляємо зброю, яка б могла досягти російської землі або атакувати росію. Часом доводиться встановлювати обмеження. Ми не повинні послаблювати спроможність Франції захищатися», – сказав він.

Макрон зазначив, що Франція збирається відправити в Україну нові боєприпаси та допомогу, що дозволить Україні чинити опір та захищати населення від російських атак.

Він також нагадав про поставки Франції.

«Ми вже багато чого поставили. Гармати, знамениті гармати CAESAR, боєприпаси, бронетехніка. Ми поставили легкі танки, і тому вчора ми підбили підсумки з президентом Зеленським та його командою щодо потреб», – зазначив він.

Телеінтерв'ю з Макроном було організовано менш ніж за добу після візиту Президента України Володимира Зеленського до Франції. У неділю ввечері Франція заявила, що продовжить військову підтримку України.

Читайте також: Франція готова навчати українських льотчиків - Макрон

Як повідомляв Укрінформ, у неділю ввечері у Парижі відбулася зустріч президентів України і Франції. Пріоритетну увагу на ній було приділено питанням надання Францією військової допомоги.

Також обговорено практичну взаємодію з Французькою Республікою для посилення потенціалу сил оборони України, необхідного для ефективного контрнаступу.

Фото: OUEST-FRANCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-