Без відповідальності рф за скоєні злочини сталого миру не буде — прем’єрка Естонії

Без відповідальності рф за скоєні злочини сталого миру не буде — прем’єрка Естонії

Укрінформ
Без відповідальності російської федерації за скоєні нею злочини сталий мир є неможливим.

Таку думку висловила Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас під час відкриття 16-ї Конференції Леннарт Мері, передає Укрінформ із посиланням на кореспондента АрміяInform у Таллінні.

«Немає відповідальності за те, що росією було вчинено щодо своїх сусідів. Відтак у короткій перспективі ми повинні створити міжнародний трибунал щодо злочинів росії. Не варто забувати, що є також злочин керівництва рф», — наголосила Каллас.

Очільниця естонського уряду підкреслила важливість боротьби зі злочином агресії. Як зауважила вона, для малих держав, подібних до країн Балтії, війна завжди — руйнування, тоді як для імперій — слава.

«Я певний час вивчала історію трибуналів у Нюрнберзі та Токіо. Тільки під час Нюрнбергу німці дізналися про злочини нацистів. Тому важлива не тільки відповідальність зараз, але й на майбутнє», — зазначила прем’єр.

Читайте також: На кордоні Естонії та рф з'явився плакат «путін - військовий злочинець»

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не хоче погоджуватися на жодні гібридні суди для росії та працюватиме над створенням окремого міжнародного трибуналу.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-