путін хоче використати парад до 9 травня для демонстрації впливу в Азії – ISW

путін хоче використати парад до 9 травня для демонстрації впливу в Азії – ISW

Укрінформ
президент росії володимир путін намагається використати парад до Дня перемоги у москві, щоб продемонструвати постійний вплив росії в Центральній Азії.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Зазначається, що президенти Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, Киргизії Садир Джапаров, Узбекистану Шавкат Мірзійоєв і Таджикистану Емомалі Рахмон відвідають парад до Дня перемоги у москві 9 травня. президент білорусії олександр лукашенко і президент Вірменії Нікол Пашинян теж прибули до столиці рф для відвідання параду.

Жоден іноземний лідер не відвідав День перемоги у москві у 2022 році, а Казахстан, Кригистан і Узбекистан не проводили відповідні паради у минулому році, дехто послався на ризик для здоров’я через пандемію коронавірусу, зазначають аналітики.

«Пізнє оголошення про присутність лідерів країн Центральної Азії, ймовірно, вказує на їх небажання продемонструвати пряму та публічну підтримку війни (росії проти України – ред.)», – вважають експерти ISW.

Читайте також: Генштаб ЗСУ: Не виключено, що росія готує провокації проти власного населення під час парадів

Як повідомлялося, вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян і президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 8-9 травня здійснять робочий візит до москви на запрошення президента росії володимира путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-