Північна Європа підтримує українську формулу миру і це мають почути у москві - президент Фінляндії

Північна Європа підтримує українську формулу миру і це мають почути у москві - президент Фінляндії

Укрінформ
Країни Північної Європи підтримують формулу миру, запропоновану Президентом України Володимиром Зеленським, і цей сигнал має бути почутий у москві.

Про це йшлося на спільній пресконференції лідерів держав та урядів країн Північної Європи з Президентом України в Гельсінкі, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере заявив: «Я хочу підкреслити, що ця війна має завершитися. Агресор має її закінчити. Коли йдеться про мир, він має бути на умовах країни, яка зазнала агресії. Тому ми обговорювали Формулу миру України, цей амбітний план для справедливого миру; і ми будемо вивчати кожен із цих 10 пунктів, щоб зрозуміти, по яких з них ми можемо зробити конкретний внесок».

Читайте також: Спільна заява саміту УкраїнаПівнічна Європа

Своєю чергою Президент Фінляндії Саулі Нііністьо аявив, що всі лідери країн регіону дали спільний сигнал підтримки української Формули миру. І цей сигнал, за його словами, "мають почути не лише в Києві, а й у москві".

Водночас глава уряду Ісландії Катрін Якобсдоттір зауважила, що майбутній саміт ЄС у Рейк’явіку «дасть змогу поглибити Формулу миру».

Читайте також: Президент Фінляндії анонсував новий пакет військової допомоги Україні

Як повідомлялось, Президент Зеленський у середу прибув до Фінляндії, де взяв участь у саміті Україна – Північна Європа.

Фото: yle.fi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-