Зеленський зустрівся зі спікером парламенту Фінляндії та главою уряду Норвегії

Зеленський зустрівся зі спікером парламенту Фінляндії та главою уряду Норвегії

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів зустрічі зі спікером парламенту Фінляндії Петтері Орпо та прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Під час зустрічі із Петтері Орпо подякував за підтримку нашої країни в ці важкі часи боротьби з агресією росії. Дякую фінському народу за таку велику, потужну підтримку наших людей і, звичайно, наших військових на полі бою. Адже для нас сьогодні головним завданням є деокупувати всі наші території», - зазначив Зеленський.

У пресслужбі голови Української держави уточнили, що Зеленський також привітав Петтері Орпо та його партію з перемогою на нещодавніх парламентських виборах.

Він висловив переконання, що співпраця з новим урядом Фінляндії після завершення процесу його формування активно розвиватиметься.

Під час зустрічі Зеленський подякував усім політичним силам Фінляндії за всеосяжну політичну підтримку й масштабну практичну допомогу Українській державі у протидії російській агресії.

Окремо він наголосив на важливості притулку, наданого понад 50 тисячам українців, які знайшли на фінській землі захист від війни.

Зеленський запросив Орпо відвідати Україну у зручний для нього час.

Водночас під час переговорів з Йонасом Гаром Стере основну увагу приділили ситуації на фронті й оборонній підтримці, яку Україна отримує від Норвегії.

Читайте також: Зеленський зустрівся з президентом Фінляндії

«Дякую народу, уряду та парламенту Норвегії за підтримку наших людей і наших військових, усього українського суспільства», - підкреслив Зеленський.

Згодом у пресслужбі глави Української держави додали, що Зеленський також відзначив рішення про приєднання Норвегії до міжнародної танкової коаліції, а також активну допомогу в посиленні спроможностей протиповітряної оборони України, що допомагає захищати життя українців.

Президент України та прем’єр Норвегії докладно обговорили пріоритети реалізації нещодавно презентованої п’ятирічної програми допомоги Україні в розмірі 7,5 млрд євро.

Глава держави також високо оцінив норвезьку підтримку в забезпеченні України природним газом.

«Ви допомогли нам пройти крізь складну зиму. Дякуємо вам за це», – наголосив він.

Читайте також: Норвегія передала спецавтомобілі одеським та херсонським рятувальникам

Окремо обговорили підготовку до участі України у Вільнюському саміті НАТО та його очікувані результати, зокрема важливість надання Україні гарантій безпеки до моменту вступу в Альянс.

Сторони розглянули питання реалізації української формули миру, зробивши акцент на необхідності залучення максимально широкого кола учасників до її імплементації та на підготовці до проведення Глобального саміту миру.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у середу прибув із візитом до Фінляндії, де візьме участь у саміті Україна – Північна Європа.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-