У ДБР сподіваються на вирок суду щодо Киви цьогоріч

У ДБР сподіваються на вирок суду щодо Киви цьогоріч

Укрінформ
У Державному бюро розслідувань очікують, що суд цього року ухвалить вирок щодо колишнього народного депутата Іллі Киви.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян, передає кореспондент Укрінформу.

«Загалом щодо державної зради і кримінальних проваджень, де фігурують нардепи, я можу сказати, що щодо Рената Кузьміна ще зараз триває досудове розслідування. По Іллі Киві – обвинувальний акт уже у суді, тривають судові засідання, і ми очікуємо цього року ... отримати вирок суду», - заявила Сапьян.

Відео: телемарафон “Єдині новини”

Коментуючи справу щодо ексдепутата Олега Волошина, радниця з комунікацій ДБР зазначила, що його оголошено в розшук. Сапьян припустила, що ексдепутат перебуває на території білорусі.

«Але хочу сказати, що точного, офіційного підтвердження цьому у ДБР немає, і як тільки буде можливість його затримати, то для того, щоб це можна було зробити, обов’язково докладуться усі юридичні можливості», - сказала вона.

Читайте також: Рада припинила депутатські повноваження Королевської, Солода та Волошина

За її словами, що особи в Україні, які мають російське громадянство або підозрюються щодо можливої співпрацю з країною-агресором, постійно перевіряються.

«Щомісяця орієнтовно близько 1700 громадян перевіряються на можливу співпрацю з рф», - поінформувала Сапьян.

Як повідомлялося, до суду було скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата України ІХ скликання від «Опозиційної платформи - За життя» Олега Волошина.

У травні 2022 року у ДБР заявили, що слідчі закінчили розслідування щодо колишнього народного депутата Іллі Киви за антиукраїнські дії, обвинувальний акт скеровано до суду.

Фото з сайту: slovoidilo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-