Стефанчук зустрівся з президентами Словаччини і Чехії

Стефанчук зустрівся з президентами Словаччини і Чехії

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зустрівся у Києві з президентами Словаччини і Чехії Зузаною Чапутовою і Петром Павелом.

Із Чапутовою спікер ВР обговорив продовження санкційного тиску на росію, передає Укрінформ з посиланням на Фейсбук Стефанчука.

Особливу увагу було звернуто на військову підтримку України. "Подякував за передані Словаччиною 13 літаків МІГ-29 та засоби протиповітряної оборони. Наголосив на потребах наших ЗСУ. Також наголосив на важливості санкційного тиску проти рф. Ключові пріоритети — посилення контролю над уже прийнятими санкціями, боротьба з обходом санкцій", - написав він.

Стефанчук також подякував словацькій лідерці за тверду підтримку Братиславою руху України до членства в НАТО.

Читайте також: Словаччина підтримала надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС — Стефанчук

"Попереду — Вільнюський саміт, де Україна розраховує на визначення чітких часових рамок прийняття України до Альянсу", - зауважив Голова ВР.

Окрім того, співрозмовники обговорили початок переговорів щодо членства України в ЄС. Стефанчук підкреслив, що Україна розраховує на їх старт уже цього року.

«Почув від Зузани Чапутової важливі слова про те, що підтримка України Словаччиною — однозначна. Словаччина підтримує формулу миру Президента Володимира Зеленського, як і підтримує створення спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії росії проти України», - додав Стефанчук.

Із президентом Чехії спікер ВР обговорив питання повноцінного членства України в Європейському Союзі та курсу до НАТО.

"Під час зустрічі з Петром Павелом закцентував на двох важливих для України напрямах — це питання повноцінного членства України в ЄС та курсу України в НАТО. Сподіваюся, що у Вільнюсі, завдяки друзям та союзникам, ми здобудемо євроатлантичну перспективу", – написав Стефанчук у Фейсбуці.  

Він також обговорив із главою Чехії оборонні потреби, санкції проти російської федерації та відбудову України.

"Петр Павел зазначив, що Чеська Республіка робитиме все можливе, щоб допомогти Україні відновити суверенітет та територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах. А також допомагатиме Україні у відбудові і не лише повоєнній", – підкреслив спікер ВР.

Як повідомляв Укрінформ, президенти Чехії та Словаччини Петр Павел і Зузана Чапутова під час візиту в Україну відвідали Бучу та Бородянку Київської області, які постраждали внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-