Україна та Ізраїль досягли прийнятного рівня співпраці — посол

Україна та Ізраїль досягли прийнятного рівня співпраці — посол

Укрінформ
Із рішенням Тель-Авіва про передачу Києву системи раннього сповіщення про наближення ракет Ізраїль та Україна досягли прийнятного рівня співпраці.

Про це заявив посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук в інтерв’ю the Algemeiner, перебуваючи в Нью-Йорку, повідомляє Укрінформ.

«Мені слід висловити захоплення нинішнім урядом Ізраїлю за його допомогу Україні, і важливо, що я висловлюю подяку Нетаньягу особисто, тому що я знаю, що він взяв на себе відповідальність і вирішив виділити кошти для цієї мети», - сказав дипломат.

Корнійчук зауважив, що систему раннього сповіщення не можна вважати нелетальною зброєю, оскільки вона не може вбивати людей, вона може лише рятувати життя.

За словами посла, Ізраїль і Україна зараз досягли прийнятного рівня співпраці.

Читайте також: Делегація Ізраїлю залишила засідання РБ ООН під головуванням москви на знак протесту

«Я дуже цим пишаюся. Ми рухаємося вперед, і саме тому я відвідую США», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль працює над пілотним проєктом системи раннього сповіщення про наближення ракет і безпілотників для Києва, згодом він може бути розширений на інші регіони.

В Ізраїлі працюють потужні радари, які вираховують, куди саме летить ракета, і сирена включається секторально у конкретному місці. Окрім того, сирена дає спеціальний сигнал, який вказує, скільки хвилин є у населення, щоб заховатися в укритті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-