Уряд ухвалив план впровадження безбар’єрних рішень на 2023 – 2024 роки

Уряд ухвалив план впровадження безбар’єрних рішень на 2023 – 2024 роки

Укрінформ
Уряд ухвалив План заходів на 2023 - 2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Він передбачає виконання 15 міністерствами та держорганами 472 заходів у цьому напрямку.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Ціль відновлення України – не тільки відбудувати зруйноване, а й створити якісно нову інфраструктуру, яка буде інклюзивною для різних груп населення. Тому однією з вимог до будь-якого проєкту відбудови стане відповідність стандартам безбар’єрності. Наша проміжна мета — 100-відсоткова відповідність відновленої інфраструктури стандартам безбар’єрного простору вже до 2024 року», - зазначив урядовець.

План заходів передбачає: моніторинг безбар'єрності об'єктів фізичного оточення, транспорту, пристосування їх для потреб маломобільних груп населення, а також запровадження нових та вдосконалення чинних державних будівельних норм та стандартів.

Читайте також: Зеленська анонсувала 472 проєкти з безбарєрності, будуть задіяні 20 міністерств

Крім цього, план спрямований на розробку нових стандартів та нормативів доступності транспорту й безбар'єрності транспортної інфраструктури, а також навчання фахівців у сфері містобудування, архітектури, транспорту сучасних підходів до створення безбар'єрного простору.

Як повідомлялося, за участю Міністерства відновлення розроблено Альбом безбар’єрних рішень. Це практичний посібник, який містить рекомендації щодо облаштування безбар’єрного простор, демонструє, як зробити міське середовище дружнім до маломобільних груп населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-