Веніславський: Марно сподіватися на створення спецтрибуналу для рф, поки вона в Радбезі ООН

Веніславський: Марно сподіватися на створення спецтрибуналу для рф, поки вона в Радбезі ООН

Укрінформ
Імовірність підтримки ідеї щодо створення міжнародного спеціального трибуналу для російської федерації на рівні Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Найцій із кожним днем зростає, але марно на це сподіватися, поки росія 

Про це заявив представник Президента у Верховній Раді, член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський під час брифінгу в Медіацентрі «Україна – Укрінформ».

«Ми працюємо над тим, щоб все ж таки відбувся міжнародний трибунал, але з огляду на головування російської федерації в Раді безпеки ООН і з огляду на те, що саме Рада безпеки ООН ініціює розгляд питань на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, сподіватися, що на цій сесії буде ухвалено рішення про утворення чи про підтримку ідеї щодо створення міжнародного кримінального суду під егідою ООН, я думаю, це надмірний оптимізм», - сказав він.

Веніславський розповів, що українська влада та дипломатія ведуть постійний діалог з усіма країнами, які вже підтримали ідею створення такого механізму притягнення до відповідальності.

Читайте також: Костін у США: Спецтрибунал щодо агресії рф має бути створений на базі резолюції Генасамблеї ООН

«Я думаю, що ймовірність підтримки на рівні Генеральної Асамблеї з кожним днем зростає. На це спрямовані консолідовані зусилля всіх гілок влади і всіх наших політиків», - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником ОП Андрієм Єрмаком, яка опрацьовує питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-